Publicitat
Comarca

Proposta tecnològica universitària per garantir la distància social

Un laboratori de la Universitat de Salamanca (USAL) ha testat amb èxit una solució tecnològica que permet assegurar el manteniment de la distància social en establiments públics com a comerços, negocis d’hostaleria, hotels, cinemes, supermercats o dependències administratives. El sistema utilitza balises, un receptor i un programa informàtic per a controlar l’aforament, advertir quan el local està al màxim de la seva capacitat i emetre un avís sonor quan dues persones s’acosten més del que cal una a l’altra i no guarden els dos metres de distanciament social, han informat a Efe els promotors. La iniciativa està ideada pel emprenedor de Zamora, Raúl Macías, desenvolupada pel grup Esalab de la USAL i implementada per la empresa de Madrid d’equipament Carttec. La prova de foc d’aquest sistema tecnològic per a mantenir el distanciament s’ha desenvolupat en un establiments hoteler de Zamora que ha reobert les seves portes per comprovar com funciona aquesta aplicació tecnològica denominada Socialtec.

Publicitat
Publicitat
To Top