Publicitat
Comarca

Més de 111.000 catalans reporten símptomes de coronavirus

Unes 4.200 persones han informat que tenen símptomes greus, amb patologies de risc o no, i 107.000 més lleus en el test que la ciutadania es pot descarregar després d’instal·lar l’aplicació StopCovid19Cat, que ha impulsat la Generalitat per conèixer l’abast de la pandèmia a Catalunya.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat que els tests de l’aplicació han estat fets fins ara per 740.000 persones a Catalunya, la majoria reportant estar sanes o no patir cap símptoma.Aquesta app permet al Govern, segons Vergés, conèixer les “zones calentes” de la pandèmia a Catalunya, que està omplint hospitals i unitats de cures intensives i tenint una especial incidència en les residències de gent gran.

Publicitat

Davant l’augment de casos greus que estan omplint les Unitats de Cures Intensives (UCI), el director de CatSalut, Adrià Comella, ha afirmat que la sanitat catalana haurà “pràcticament doblat” a finals d’aquesta setmana la seva capacitat normal a les UCIs i que a la fi de l’altra setmana aquesta s’haurà “probablement” triplicat. Comella no ha detallat les xifres concretes de capacitat malgrat les preguntes dels periodistes, ja que ha assegurat que aquestes tenen a veure amb tres elements “en equilibri” entre si que no es poden preveure amb exactitud: els espais, el material i els professionals disponibles.

La consellera Vergés ha admès que estan tancant centres d’atenció primària, però ha assegurat que és per “organitzar la xarxa” assistencial i ser “efectius al màxim” en el seguiment dels casos lleus de coronavirus.

Publicitat
To Top