Publicitat
Comarca

Sánchez avisa que el 155 es pot aplicar amb un Govern en funcions

Publicitat

El cap de l’Executiu en funcions, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dimarts que l’article 155 de la Constitució es pot aplicar a Catalunya amb un Govern en funcions, i ha recalcat que si l’autogovern se situa “fora de la legalitat” és obligació del Govern d’Espanya restituir-lo.

“Espero no arribar a aquest extrem, no ha de ploure sobre mullat”, ha assenyalat, però, Sánchez en una entrevista a la Cadena Ser en aquesta jornada en la qual es compleix el segon aniversari del referèndum de l’1-O.

Publicitat

Sánchez ha recalcat que si “en les pròximes setmanes o mesos” l’Executiu ha d’actuar a Catalunya, ho farà amb “fermesa, unitat d’acció i proporcionalitat”, i ha assegurat que si es veu obligat a aplicar el 155 es guiarà per aquests principis i parlarà amb els principals partits abans de prendre una decisió.

Publicitat
To Top