Publicitat
Terrassa

A presó un atracador acusat de sis robatoris

Moment d'un dels atracaments.
Publicitat

El terrassenc detingut el 13 d’abril per atracar una joieria ha ingressat a presó. Els mossos imputen l’home altres cinc atracaments en establiments comercials, quatre a Terrassa i un a Montcada i Reixac.

Mossos d’esquadra de la Divisió d’Investigació criminal (DIC), van detenir el 13 d’abril un home i una dona, com a presumptes autors del robatori amb violència i intimidació d’una joieria de Terrassa. Els fets es remunten al 31 de març quan els Mossos van tenir coneixement que s’havia produït un robatori amb intimidació a l’establiment, a Ca n’Aurell. Cap a les 10.00 hores, un home i una dona disfressats amb perruques llargues van entrar a l’establiment i van amenaçar amb una pistola i un ganivet de grans dimensions les dues persones que es trobaven a l’interior, el propietari del local i una treballadora. Els dos assaltants es van apropiar de gran quantitat de joies d’or, valorades en uns 15.000 euros, i van marxar ràpidament en un vehicle estacionat a prop.

Els investigadors van identificar els dos assaltants. Un d’ells era un home, de 49 anys amb multitud d’antecedents, i l’altre la seva parella sentimental de 39 anys, tots dos de nacionalitat espanyola. L’home era un conegut atracador que es trobava actualment en llibertat condicional per diversos robatoris amb violència. Complia íntegrament la condemna a l’any 2023.

El 13 d’abril, els mossos van establir un operatiu policial que va acabar amb la detenció de la parella. Al domicili que els acusats tenien a Terrassa, els agents van localitzar diverses joies provinents del robatori i altres objectes que els podrien vincular amb altres robatoris.

Publicitat

La investigació d’aquests fets es va realitzar en coordinació amb les unitats d’investigació de les comissaries de Terrassa i Cerdanyola, les quals tenien relacionat a l’home amb altres amb cinc robatoris violents més en diferents establiments comercials de Terrassa i Montcada i Reixac. En aquests delictes va actuar seguint el mateix patró operatiu. Entrava en els establiments amb la cara tapada, per una caputxa i una mascareta sanitària, i amenaçava amb una arma de foc o un ganivet els treballadors per tal d’emportar-se la recaptació de la caixa registradora.

El primer dels fets va ser el 29 de gener en una benzinera de Terrassa, on va amenaçar amb un ganivet la treballadora i es va endur de la caixa 4.083 euros. El segon va tenir lloc també a Terrassa el 7 de març, en un establiment d’alimentació del carrer Dom Bosco de Terrassa. Aquest cop va amenaçar els treballadors amb una arma de foc i un ganivet i va aconseguir endur-se 1.200 euros. El 15 i el 17 de març va assaltar altres dos establiments d’alimentació del municipi.

L’últim fet i més recent va ser el 10 d’abril, tres dies abans de robar la joieria, en un comerç de de Montcada i Reixac on va entrar amb un ganivet a la mà i va amenaçar a la treballadora. Es va endur 1000 euros de la caixa.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial el 15 d’abril al jutjat de guàrdia de Terrassa, qui va decretar ingrés a presó provisional per a l’home. La dona va quedar en llibertat amb càrrecs.

Publicitat
To Top