Publicitat
Terrassa

Setmana decisiva per a Diari de Terrassa

El número zero del nou Diari a la rotativa.
Publicitat

La nova editora de Diari de Terrassa va anunciar el llançament d’un redisseny complert en una entrevista al seu conseller delegat, Marc Basté, el mateix dia que l’editorial prenia les regnes del diari, el dimarts 2 de febrer. En l’entrevista, el nou responsable hi posava una data: el 23 d’abril, Sant Jordi. Fent honor a la promesa feta fa escassament 3 mesos, el proper divendres Diari de Terrassa arribarà als quioscs, als bars i a les cases dels susbcriptors amb un nou disseny, fruit d’una concepció editorial renovada, una nova web i una nova estratègia digital.

La renovació gràfica que es veurà el proper 23 d’abril és el punt final d’un procés de reformulació del model editorial del diari, un procés que ha permès observar la organització de la redacció, el tipus d’informació que es produïa i de quina manera es volia canviar.

En aquest periode, tot l’equip ha fet una reflexió interna sobre la necessària renovació, sobre la necessitat de reconnectar amb la ciutat, d’enfocar-se en les persones i en les històries humanes, de donar més valor a l’agenda pròpia i tornar a ser, en definitiva, un referent informatiu imprescindible.

Aquest procés ha estat liderat per l’equip de Midiamundo, una consultora amb molta experiència en aquest tipus de transformacions, i que ja havia treballat amb anterioritat en nombrosos projectes amb el nou editor de Diari de Terrassa.

El brasiler Eduardo Tessler, expert en organització de redaccions i transformació editorial, Chus del Rio, especialista en estratègia digital, i el periodista i dissenyador editorial Antonio Martín, autor del redisseny, han ajudat a l’equip a orientar la transformació a través de sessions col·lectives i personals, i han proposat els primers passos dels canvis que calia empènyer.

Publicitat

Ells, juntament amb el periodista i consultor Toni Piqué, i Miquel Àngel Luque, el cap de redacció que ha empès el projecte des de dins, han ajudat a establir una nova organització de la feina periodística, introduïnt noves rutines de reunions, nous horaris per respectar els fluxes de la web i les plataformes digitals, i un nou enfocament a les cobertures informatives.

Nova tecnologia i nova web
La tecnologia també ha tingut el seu protagonisme en la transformació de Diari de Terrassa. El redisseny coïncidirà amb l’adopció d’un nou sistema de gestió editorial del diari en paper, que passarà de treballar amb el sistema Millenium de Protec, a fer-ho amb el sistema Q4, de Q Systems, un sistema editorial més senzill, intuïtiu i millor connectat amb la web.

I, finalment, el dia 23 Diari de Terrassa estrenarà també una nova web, molt més moderna, senzilla i usable que l’actual. La nova web del diari serà un producte editorial autònom del paper, que s’enfocarà a “radiografiar” la ciutat i seguir el seu pols en tot moment, i aprofundirà en aquells continguts que formaran part del cor de l’estratègia editorial del diari. Completarà aquest primer pas en la renovació digital el llançament d’un newsletter informatiu matinal, que es llançarà poques setmanes després del redisseny.

Presentació oficial
Amb motiu del rellançament, Diari de Terrassa celebrarà el proper dimarts, 20 d’abril, un acte oficial de presentació del nou disseny i el nou model editorial a les autoritats terrassenques i catalanes, i als principals representants de la societat civil, cultural i econòmica de la ciutat, acte que també servirà per donar inici a la nova etapa que de la capçalera local amb un nou grup editorial.

A l’acte, que comptarà amb la participació del periodista i escriptor Vicenç Villatoro i els parlaments de les autoritats locals i del representat de l’editora, es presentarà l’edició ‘Número Zero’ del nou disseny i s’entregarà als assistents. L’editora de Diari de Terrassa es compromet a celebrar la nova etapa amb els subscriptors i lectors un cop la pandèmia hagi passat i es puguin celebrar actes massius.

Publicitat
To Top