Publicitat
Terrassa

La crisi dels gasos tòxics minva al cinquè dia

Moment d'una de les inspeccions a Segle XX.
Publicitat

Les emanacions de gasos tòxics es rebaixen al cinquè dia de la crisi de contaminació del subsòl a Segle XX. Dimecres es va detectar en una empresa el possible origen dels efluvis i els investigadors de bombers i Medi Ambient treballen amb la hipòtesi d’una mescla de compostos orgànics, com el greix alimentari, i d’àcid cianhídric. Les primeres molèsties les van patir uns veïns dissabte, a partir de les 22.30, i diumenge les incidències es van repetir. Els afectats sofrien irritació als ulls i la gola, i dificultats respiratòries. També marejos i mal de cap.

Publicitat

Des de dissabte, els bombers i tècnics especialitzats en riscos químics han revisat el clavegueram de carrers com el d’Azcárate, el de Joan Monpeó o el del Gasòmetre. En el pati interior d’una empresa d’aquest últim carrer es van prendre mostres dimecres. El dijous han tornat al sector per seguir amb les inspeccions. Els veïns admetien que les molèsties havien minvat. Els registres d’agents contaminants han baixat, segons l’Ajuntament, i s’espera que divendres baixin encara més. El Consistori prepara un informe que podria motivar l’obertura d’un expedient als responsables de l’abocament.

Publicitat
To Top