Publicitat
Terrassa

Sis veus opinen sobre la Declaració de Martorell

Publicitat

Antoni Abad
President Cecot
"És una bona oportunitat per a millorar la governança metropolitana. Els convidarem a trobar-nos, volem sumar visions cap a una unitat d’acció. La plaça de Catalunya no pot ser el km 0 de tot i hem de superar el model concèntric de mobilitat i transport. Podem treballar junts pel bé comú".

Publicitat

Salvador Cardús
Sociòleg
"La iniciativa és molt positiva, però ha d’anar més enllà de la retòrica. Les grans inversions i infraestructures com la B-40 depenen d’administracions i d’opcions polítiques diferents i també d’interessos ocults. Està bé concertar, però costa arribar quan els interessos no coincideixen".

Ramon Talamàs
President de la Cambra de Terrassa
"Totalment d’acord que Barcelona i l’Àrea Metropolitana no poden viure d’esquena al territori. Però jo no diria que som complementaris, hem de ser una única unitat. Crec que el concepte arc està superat i que el país té massa institucions. No creem un organisme nou".

Manuel Larrosa
Fem Vallès
"La declaració és molt respectuosa amb  l’AMB, però el tema és molt més complex i, a banda de parlar de prioritats, recursos i projectes, cal abordar el tema de la governança. Cal superar el sistema de corones i avançar cap a una gran governança de tota la regió de Barcelona".

Pere Montaña
Arquitecte Urbanista
"S’ha arribat a un punt que anys enrere no va ser possible. És una oportunitat per participar en processos de decisió com Barcelona Demà 2030 o qualsevol iniciativa de desenvolupament metropolità. Alhora, els municipis de l’Arc podem fer de frontissa amb el rerepaís".

Joan Vila
Vicepresident de la FAVT
"És una iniciativa molt necessària. L’Àrea Metropolitana està atapeïda i necessitem serveis i infraestructures. Aquest és un tema que hem treballat en la Taula de Mobilitat i ara celebrem que deixem de competir per col·laborar, sumant noves ciutats perquè tots som necessaris".

Publicitat
To Top