Publicitat
Terrassa

“Em notava marejada i els nens sentien picor als ulls”

Alba Baldó, veïna del barri de Segle XX.
Publicitat

Quan van notar les primeres olors?
Passades les 22 hores del dissabte. El meu marit em va advertir: “no sents una olor rara?”. Vam anar al lavabo i no es podia suportar.

Podria descriure l’olor?
Primer semblava dissolvent, però l’olor de dissolvent sembla més dolça. Era una cosa que ofegava, penetrant. Em va semblar una substància cosina germana del salfumant.

Què van fer quan van prendre consciència de l’abast d’allò?
Vaig telefonar al 112 poc després de les 22.30. Vam obrir les finestres. Al carrer es notaven bafarades, però era més suportable estar a l’aire lliure que romandre a casa. Van arribar ambulàncies, bombers, policies. Els bombers van obrir les clavegueres i van tirar aigua, però tancaven i l’olor tornava a aparèixer a dins dels habitatges. A casa pujava per la pica del lavabo.

Publicitat

Quins símptomes van sofrir?
Em notava marejada i els nens, un de 12 anys i un de 6, sentien una forta picor als ulls malgrat que els hi vam llençar aigua. Vam entrar en una ambulància on els sanitaris van comprovar la nostra saturació d’oxigen.

I van tornar a casa.
Sí, però vam dormir en el menjador, amb matalassos posats a terra i després de col·locar tovalloles humides en les escletxes de les portes. I el diumenge al matí, a les 9, vam marxar. Vam passar el dia fora. Era millor això que seguir al domicili.

A quina hora van tornar i què es van trobar?
A les 21 hores, més o menys, ja estàvem de tornada. I una altra vegada vam notar la mateixa olor. I a les 22.30, una altra vegada la trucada a emergències. I a obrir finestres. L’endemà, dilluns al matí, vaig acudir a l’àrea municipal de Medi Ambient. Poc després un tècnic va venir a casa meva. Creiem que l’abocament venia de dalt, de la zona més propera a la carretera de Montcada.

Publicitat
To Top