Publicitat
Diners

La família San José Torras es ven Roler al Grupo Costa

Publicitat

El grup aragonès Costa ha adquirit Roler, companyia històrica líder en la producció d’elaborats carnis frescos, propietat fins ara de la família terrassenca San José Torras. La marca se suma així al hòlding Costa Food Group, carni nacional amb seu a Fraga totalment integrat en pollastre, porc i gall dindi.

Com explica Jorge Costa, CEO del grup, “la integració de Roler augmenta la seva oferta actual de productes amb el seu ampli assortiment en la gamma de l’elaborat fresc”. “Suposa un pas important que ens impulsa a continuar creixent, ja que es tracta d’una de les empreses més capdavanteres i innovadores del sector. Aquest moviment ens permet reforçar la nostra aposta per estar més prop del consumidor final”, assegura Costa.

Roler, amb una facturació de 85 milions d’euros, té la seu a Terrassa i compta amb una planta de producció a la nostra ciutat i una altra a Peraleda de la Mata (Càceres), amb les quals suma 500 empleats. A més d’hamburgueses, salsitxes, mandonguilles i “fajitas”, està també especialitzada en l’elaboració de productes de gran qualitat, preparats per a consumir, com “carpaccios”, “roast beefs”, tapes o la seva línia “Directo al micro”.

Un acord “beneficiós”
Fausto San José, un dels dos vicepresidents executius de Roler fins ara, explica que la família ha pres aquesta decisió de forma meditada. “Encara que facturéssim 85 milions d’euros, que és bastant per una empresa de carnis frescos, en el mercat nacional és pràcticament indispensable tenir tota la producció verticalitzada i controlar també la part de ramaderia. I aquí el Grupo Costa és molt rellevant. Fa temps que treballàvem amb ells i que pensàvem que era important anar conjuntament amb un gran grup que disposés de tota la verticalitat. Era una associació que havia d’arribar un moment o altre”, afirma.

Publicitat

San José sosté que l’acord firmat és beneficiós per a totes les parts. “Als treballadors els assegurem un futur dins d’una gran companyia, ben posicionada, mantenint l’estructura i l’estratègia. I al Grupo Costa, que adquireixen una empresa amb molt bon futur”, diu. “Nosaltres estem molt contents de com quedarà tot plegat”, afirma, alhora que recorda que el hòlding familiar seguirà operant a través de les botigues d’alimentació Ibericus i la cadena de forns O’Pan.

Roler va néixer l’any 1992 després d’una aliança d’empreses entre la companyia francesa Arcadíe i el grup de carnisseries terrassenc San José Torras, que va acabar quedant-se amb el 100% de les accions l’any 2000.
Ara, amb aquesta nova adquisició, Costa es consolida com un dels majors grups carnis d’Espanya, amb 4.500 empleats i una previsió de facturació agregada de 1.750 milions d’euros per a l’exercici 2021.

El Grupo Empresarial Costa, que compta actualment amb la tercera ramaderia més nombrosa d’Europa, és present en els sectors agroalimentari, energies renovables, automoció, salut vegetal, hoteler i immobiliari. Dins del sector agroalimentari opera en 107 països a través del hòlding carni Costa Food Group, que al seu torn està integrat per Piensos Costa, Costa Food Meat, Casademont, Industrias Cárnicas Villar, Embutidos La Nuncia, Aviserrano i, ara, Roler. 

Publicitat
To Top