Publicitat
Diners

Foment demanarà al Defensor el Poble que porti al TC l’impost de Patrimoni

La patronal catalana Foment del Treball demanarà al Defensor del Poble que presenti un recurs d’inconstitucionalitat contra l’impost del Patrimoni per considerar que es tracta d’una taxa “injusta” i que s’ha convertit en “confiscatòria”. El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, va anunciar ahir dijous que ha pres aquesta decisió després de veure el tractament que aquest impost rep en els pressupostos de l’Estat per al 2021 i constatar, segons la seva opinió, el seu caràcter “confiscatori” i la voluntat del Govern central de convertir-lo en “permanent”.

Publicitat

Durant la seva intervenció en el col·loqui Nova Economia Fòrum, Sánchez Llibre va explicar que la junta directiva de la patronal tenia previst prendre ahir mateix la decisió de portar a l’Defensor el Poble la petició de recórrer al Tribunal Constitucional i que ja havia parlat ja amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi, per demanar-li el seu suport. “És una injustícia total. L’impost de Patrimoni era transitori i ara passa a ser definitiu. Foment no es quedarà de braços plegats i presentarem a través del Defensor del Poble un recurs d’inconstitucionalitat perquè pugui desaparèixer de la fiscalitat espanyola”, va dir .

Publicitat
To Top