Finalitzats els primers pisos socials fets amb contenidors de vaixell

Finalitzats els primers pisos socials fets amb contenidors de vaixell

17.12.2019 | 11:52

L'Ajuntament de Barcelona ha acabat la construcció del primer edifici al barri de Ciutat Vella del Programa d'Allotjaments de Proximitat Provisionals (APROP), un immoble fet amb antics contenidors de vaixell que donarà servei a famílies en situació habitacional vulnerable.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presentat aquest dilluns el nou edifici, situat al Carrer Nou de Sant Francesc 8-10 i construït per una estructura de 16 mòduls, fets amb antics contenidors marítims reciclats i amb un cost total de 940.000 euros. Colau ha assenyalat que, tot i tractar-se d'allotjaments provisionals i no de pisos, aquests són "de qualitat, amb bons acabats i més dignes que les pensions i algunes situacions de vulnerabilitat en què es troben algunes famílies".

L'edifici, situat en un solar reservat per a habitatge públic, compta amb quatre plantes i 12 allotjaments: 4 són de dues habitacions de 60 metres quadrats de superfície, i 8 d'una sola habitació de 30 metres quadrats, tots dos amb bany, cuina i un petit menjador. La planta baixa s'ha deixat lliure per a ubicar-hi un equipament de barri, que en aquest cas acollirà el CAP del Gòtic.

L'edifici APROP del Gòtic està pensat per a famílies de districte de Ciutat Vella que es troben en situació d'emergència i que ara viuen en pensions o en cases de familiars perquè han estat desnonades, i s'espera que puguin entrar a mitjans de gener, segons ha afirmat la regidora d'Habitatge i Rehabilitació, Lucía Martín. Segons ha explicat l'alcaldessa, esperen que entrin 3 famílies amb nens i gent gran, que hauran de pagar un lloguer segons els ingressos de què disposen, d'acord amb els criteris d'habitatge públic.