Rubí

Augmentar la competitivitat, un objectiu comú

01.06.2016 | 10:35
Augmentar la competitivitat, un objectiu comú
Augmentar la competitivitat, un objectiu comú

Rubí és la segona ciutat d´Espanya en contractació a l´àmbit industrial; només és superada per Elda, a Alacant. Aquest és el resultat de l´estudi d´Indicadors Urbans, de l´Institut Nacional d´Estadística (INE), fet públic el passat dia 1 de març. Aquest treball s´inclou dintre del projecte continental "Urban Audi", que recull informació sobre les condicions de vida a les ciutats de la Unió Europea i altres països vinculats.
Es tracta d´un projecte posat en marxa per la Direcció General de Política Regional i Urbana (DGRegio), que coordina Eurostat i desenvolupen les oficines d´estadística dels estats que hi intervenen. El seu objectiu és recopilar, fer una estimació i publicar les dades estadístiques comparables de contingut econòmic i social, per tal de conèixer i mesurar la qualitat de vida en un determinat nombre d´àrees territorials relacionades amb l´àmbit urbà.
Aquesta publicació recopila 34 indicadors de diferents dominis per a 109 ciutats espanyoles. La llista d´aquestes es selecciona a partir de les dades de densitat de població i del volum dels seus centes urbans.
Així, segons les xifres que aporta l´INE, la major proporció de persones ocupades al sector industrial a Espanya s´ha registrat a Elda (amb un 36,37 per cent) i a continuació s´han situat Rubí (35,97%) i el municipi madrileny de Torrejón de Ardoz (25,49%). Al cantó oposat estan Benidorm, Melilla i Majadahonda, amb a penes el 2 per cent d´ocupats en la indústria.
Terrassa, en aquest rànquing, s´ha situat en la catorzena posició, amb un també destacable 16,41%. Altres localitats ubicades en les primeres posicions, després de Rubí, han estat Burgos, Granollers i Elx.

El sector dels serveis, un 66%
El sector dels serveis o terciari  (aquell que engloba les activitats relacionades amb els serveis materials no productors de béns) és el que concentra un major nombre d´empreses a Rubí (66,34%).
Tot i això, el grau de terciarització de la ciutat és més baix que el que es produeix en altres municipis i en el conjunt de la comarca del Vallès Occidental (72,95%). A Terrassa, el percentatge de presència de les empreses de serveis és del 73,1% i a Sabadell, del 78,3%).
La menor ubicació del sector dels serveis a Rubí es deu a la major presència d´indústria i de l´activitat de tipus secundari. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook