La iniciativa té per objectiu treballar la visibilitat i prevenció de les desigualtats de gènere.
Castellbisbal

La perspectiva de gènere, des de l'escola

17.03.2021 | 04:00

Per primera vegada, aquest curs escolar 2020-2021 totes les escoles de primària i els instituts de Castellbisbal participen en el projecte de coeducació que impulsa l'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament amb la finalitat de trencar els estereotips i treballar la visibilitat i prevenció de les violències i les desigualtats de gènere, impulsant un canvi de mirada a través dels valors de cura, respecte i empatia.

El projecte, que consisteix a realitzar tallers i cursos específics en la matèria per part de professionals especialitzats, es va iniciar amb formacions esporàdiques fa deu anys i s'ha consolidat al llarg d'aquest temps fins al punt que, actualment, tots els centres educatius públics del municipi s'hi han sumat. "Per a nosaltres era un repte arribar a tota la comunitat educativa i poder introduir la perspectiva de gènere entre els infants i joves, però també entre les famílies i el professorat", destaca la regidora d'Igualtat, Melani Solís.

A més d'erradicar el sexisme, a través del projecte municipal de coeducació es treballen totes les desigualtats, des de les relacionades amb la diversitat sexual fins a la prevenció de les relacions abusives (assetjament escolar). Per això, les formacions que s'ofereixen als centres educatius són molt diverses i aborden temes com la violència de gènere, el trencament dels estereotips, l'assetjament escolar o l'LGTBI-fòbia, entre d'altres.