Un any de presó per maltractar animals en una granja de Lliçà de Munt

Un any de presó per maltractar animals en una granja de Lliçà de Munt

26.01.2021 | 11:13

Els propietaris d'una explotació ramadera de Lliçà d'Amunt, al Vallès Oriental, han acceptat un any de presó per un delicte de maltractament animal continuat que van perpetrar contra centenars d'animals que tenien amuntegats, sense menjar ni beguda, entre femta, purins i cadàvers.

Tal com han confirmat a Efe fonts de l'ONG AnimaNaturalis, que va presentar la denúncia, els acusats, el judici dels quals començava ahir dilluns al jutjat penal de Granollers, han aconseguit un acord de conformitat amb el ministeri públic pel qual han acceptat també quatre anys i vuit mesos d'inhabilitació per exercir activitats econòmiques relacionades amb animals.

Els fets es remunten a 2017, quan els veïns van alertar AnimaNaturalis de la situació de centenars d'animals tancats en una granja de Lliçà d'Amunt, suposadament en condicions deplorables, sense aigua ni menjar.

Davant aquesta denúncia, un equip de l'organització va anar a comprovar la situació del bestiar i es va trobar amb centenars d'ovelles i cabres amuntegades en condicions insalubres, vivint entre cadàvers, muntanyes de fang i purins, i fins i tot alguns exemplars ferits sense atenció veterinària.