Un informe de Salut alimenta el debat sobre un possible ajornament de les eleccions al Parlament

Un informe de Salut alimenta el debat sobre un possible ajornament de les eleccions al Parlament

12.01.2021 | 11:39

El Departament de Salut de la Generalitat va traslladar ahir a les forces polítiques amb representació al Parlament un informe en el qual alerta que el "pic de pressió assistencial" a les UCI pot aconseguir-se pocs dies abans de les eleccions al Parlament previstes pel 14 de febrer.

L'informe, que Salut va fer públic després de la reunió de la taula de partits catalans, arriba en ple debat polític sobre si cal plantejar-se un ajornament dels comicis a causa de l'evolució negativa de les dades epidemiològiques després de les festes nadalenques.

Encara no hi ha pronunciaments públics del Govern en favor d'un ajornament, però el document de Salut planteja dos escenaris possibles d'evolució de la pandèmia de la Covid-19 abans de les eleccions del 14 de febrer.

El primer escenari preveu un pic de nous casos diaris de contagi entorn del 20 de gener, nou dies abans de l'inici de la campanya electoral, amb 4.500-5 mil casos per dia laborable, mentre que el pic d'ocupació de les UCI se situaria al voltant del 4 de febrer, a deu dies de les eleccions, amb uns 640 ingressats.

El segon escenari, més pessimista, pronostica un pic de nous casos diaris -uns 6 mil al dia- entorn del 20 de gener, amb un pic d'ocupació de les UCI al voltant del 10 de febrer, amb 850 pacients.