El conseller d'Interior, Miquel Sàmper.

Sàmper no descarta que el Liceu i els centres comercials puguin obrir els pròxims dies

10.12.2020 | 11:47

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, no descarta que el Liceu pugui obrir en els propers dies en aquesta primera fase de la desescalada ja que té un sistema de ventilació que s'adequa al pla que ha elaborat protecció Civil, com tampoc descarta que obrin els centres comercials.

Després que el Govern acordés mantenir a Catalunya en la primera fase de la desescalada a causa de l'evolució de la pandèmia, i que obliga a programar els espectacles amb un aforament del 50% amb un límit de 500 persones, el Liceu ha decidit suspendre les funcions de La Traviata "per motius econòmics, artístics i de reputació".

En declaracions a TV3, el conseller ha explicat que Protecció Civil ha elaborat un document sobre el pla de ventilació dels locals, que ha traslladat al departament de Sanitat i que s'abordarà avui en una reunió extraordinària del Procicat, el que pot afectar alguns espais culturals, els centres comercials i els de culte. En aquest sentit, Sàmper ha precisat que, sense passar de tram a la desescalada, es poden fer certes "apreciacions" que permetin "reinterpretar les normes", sempre que "es garanteixin aquestes ventilacions" que proposa Protecció Civil en el seu document.

Així, pel que fa a el cas concret del Liceu, el titular d'Interior ha subratllat que aquest teatre té una regeneració de 20 litres d'aire per persona i segon, quan els "mínims considerats òptims" són de 12,5, de manera que el seu sistema de ventilació està dins del pla que ha preparat Protecció Civil, el que permetria "relaxar les mesures del tram u". "És una possibilitat", ha dit el conseller d'Interior, que ha advertit que cal estar a l'espera del que decideixi el Procicat.