Lloc de l'atropellament mortal que va posar fi a la vida de dos ciclistes rubinencs.
Rubí

Investiguen si l'ancià que va envestir els ciclistes es va adormir

30.11.2020 | 21:07

L'ancià de 80 anys detingut diumenge després d'envestir a tres ciclistes al Papiol, dels quals dos, veïns de Rubí, van morir, va quedar en llibertat el mateix dia a l'espera que li citi el jutge, mentre els Mossos d'Esquadra investiguen si es va adormir al volant, li va enlluernar el sol o el va afectar la medicació que presa.

Segons fonts pròximes al cas, el conductor, que circulava per la carretera C-1413a, a l'altura del Papiol, saltant-se el confinament municipal dels caps de setmana a Catalunya, va quedar en llibertat diumenge, després de donar negatiu en el control de drogues i alcohol i atenent la seva avançada edat, a l'espera que li citi el jutjat d'instrucció 2 de Sant Feliu Llobregat.

Per motius que s'investiguen, cap a les 11.52 hores de diumenge el cotxe que conduïa l'ancià va envair el carril contrari en una carretera local del Papiol i va envestir a tres ciclistes, dos dels quals van morir: J. M. P. H., un home de 66 anys, i M. G. R., una dona de 43 anys, tots dos veïns de Rubí. El tercer ciclista, de 71 anys, va resultar ferit crític i va ser traslladat a l'Hospital de Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat.

Els Mossos d'Esquadra han obert una recerca per a tractar de determinar les causes de l'accident mortal, en el qual cobren força hipòtesi com que a l'ancià, que va ser detingut per homicidi imprudent, li va enlluernar el sol, es va adormir al volant o el va afectar la medicació que presa, segons van precisar les fonts.

Una vegada descartat que es trobés sota els efectes de l'alcohol o les drogues, ja que va donar negatiu en el test de drogoalcoholemia, els investigadors tampoc creuen de moment que un dels desencadenants de l'accident, ocorregut en una zona amb visibilitat, fos un excés de velocitat.

Malgrat que no té rellevància penal, es dóna la circumstància que l'ancià s'estava saltant el confinament municipal que regeix a Catalunya durant els caps de setmana per a intentar evitar el contagi del coronavirus.

La mort dels dos ciclistes eleva a a un total de 97 les víctimes mortals a les carreteres catalanes en el que va d'any.