Omella demana perdó per la missa a la Sagrada Família

Omella demana perdó per la missa a la Sagrada Família

09.11.2020 | 11:41

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat perdó avui per la beatificació de dissabte a la Sagrada Família, a la qual van assistir 600 persones, tot i que ha dit que es van seguir totes les normes marcades pel Departament de Salut. Així mateix, l'arquebisbe ha anunciat que ajornarà altres actes, com l'ordenació del tercer bisbe auxiliar de la diòcesi.

Omella va presidir dissabte a la Sagrada Família, juntament amb els deu bisbes de Catalunya, la missa de beatificació de Joan Roig, un laic de 19 anys assassinat a l'inici de la Guerra Civil, amb l'assistència d'un terç d'aforament del temple, amb mascaretes, guardant les distàncies i amb gel hidroalcohòlic disponible, seguint el protocol marcat per Salut.

La celebració va desencadenar les queixes del sector cultural, tancat a Catalunya, que considera que si es poden reunir 600 persones en una església, també poden fer-ho en un teatre. El Departament de Salut va obrir un expedient per investigar si l'acte va complir amb totes les mesures de protecció davant del virus.