El conseller d'Interior, el terrassenc Miquel Sàmper

Sàmper: "El toc de queda és indispensable, no té voluntat coercitiva"

25.10.2020 | 20:21

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que el toc de queda nocturn és "indispensable" per fer front a una situació "molt crítica" i no té vocació coercitiva ni recaptatòria, i ha demanat a la ciutadania que actuï amb responsabilitat.

"El Govern empatitza amb tots els catalans. Tots ho hem passat molt malament, però la situació és crítica i l'escenari que es dibuixa és crític, sense vacuna ni remei", ha subratllat el conseller en la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat en què s'ha aprovat el confinament nocturn de la població a Catalunya.

Sàmper ha destacat que, amb aquestes últimes restriccions a la mobilitat dels ciutadans, el govern català pretén que aquesta segona onada de la pandèmia sigui menys perjudicial que la primera.

En aquesta línia, ha assenyalat: "Som conscients dels danys psicològics de la primera onada. Intentarem que aquesta segona sigui diferent".

Malgrat que les infraccions a el toc de queda mereixeran multes, el conseller ha insistit que aquesta mesura "no té vocació coercitiva ni recaptatòria".

En l'arrencada de el toc de queda, a més, l'objectiu principal de la policia serà el d'informar a la ciutadania de la mesura, de manera que els dispositius policials tindran un "caràcter pedagògic i didàctic".

"La mesura no té vocació coercitiva ni recaptatòria, si dissuasòria i de fer front a aquesta pandèmia tan greu", ha insistit.

El conseller ha lamentat que el decret d'alarma aprovat pel Govern espanyol és "insuficient" per portar a terme totes les mesures que voldria aplicar la Generalitat, ja que es limita a donar cobertura al confinament nocturn i altres limitacions com el nombre de persones que poden reunir-se que ja estan actives a Catalunya.