Catalunya registra 1.556 nous ERTOS en els últims quatre dies

Catalunya registra 1.556 nous ERTOS en els últims quatre dies

21.10.2020 | 10:44

El departament de Treball ha comptabilitzat l'entrada de 1.556 Expedients de Regulació d'Ocupació Temporal (ERTO) que afecten 13.698 treballadors des del 16 d'octubre, coincidint amb el tancament de bars i restaurants i les noves restriccions al comerç per combatre la Covid-19.
El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, va donar ahir al vespre en ésser preguntat pels ERTO durant la roda de premsa posterior a la signatura d'un conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per reforçar la coordinació en matèria de polítiques actives d'ocupació.
D'aquests 1.556 ERTO, registrats entre el dia 16 i ahir, 19 d'octubre, un total de 660 s'han presentat adduint força major i 34 per motius d'organització o econòmics, mentre que 862 corresponen a la nova figura "d'impediment" relacionada amb la pandèmia i introduïda en l'última regulació dels ERTO.
El Homrani ha apuntat que el nombre total de treballadors afectats per ERTO des del tancament de bars i restaurants probablement és més gran que aquests 153.698 perquè la Generalitat no coneix el nombre d'expedients que encara estaven actius de la primera onada de l'epidèmia i que s'han pogut reactivar ara.
Per demarcacions, la de Barcelona és la que ha registrat un major nombre d'expedients: un total de 1.215 que afecten 10.861 treballadors.
Els sindicats han advertit ja que el nombre d'ERTO augmentarà de manera important a Catalunya arran del tancament obligat de bars i restaurants per, al menys, quinze dies, i de les restriccions en el comerç.
Abans d'aquestes últimes restriccions a la mobilitat, el nombre de persones que constaven afectades per un ERTO a Catalunya, amb data 30 de setembre, eren 146.559, segons les dades de la Seguretat Social.