El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya és l'encarregat de validar les noves restriccions de la Generalitat, entre elles tancar bars i restaurants.

TSJC demana al Govern que aclareixi quines mesures minven drets, abans decidir

15.10.2020 | 12:52

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha demanat a la Generalitat que aclareixi quines de les seves mesures per frenar la pandèmia a Catalunya afecten drets fonamentals, abans de decidir si avala les restriccions anunciades ahir.

En una providència, la sala del contenciós administratiu número 3 del TSJC requereix a la Generalitat que, de manera "urgent i prioritària", com a màxim abans de les 13 hores, li concreti quins punts de l'escrit que ha remès al tribunal perquè avali les mesures acordades enfront de la Covid-19 suposen una limitació de drets fonamentals.

La providència demana també que se solucionin abans de les 13 hores alguns defectes de forma de l'escrit remès pel Govern, en el qual no figura ni signatura, ni data ni el nombre de decret que se sotmet a revisió del TSJC.

El govern català ha demanat al TSJC que avali les restriccions aprovades ahir en el marc del Procicat, que inclouen el tancament de bars i restaurants durant un mínim de 15 dies, limitar l'aforament dels comerços al 30%, reduir el de cinemes i teatres al 50%, i suspendre les activitats esportives no professionals.

La intenció de la Generalitat és que aquestes mesures, acordades per tallar la propagació de la pandèmia davant l'augment de casos de coronavirus a Catalunya en els últims dies, entrin en vigor demà, un cop siguin avalades per l'alt tribunal català