Torra ha fet una crida a "no abandonar, passi el que passi, l'esperit" del referèndum unilateral.

Torra insta el Govern central a "demanar perdó" per l'actuació policial de l'1-O

01.10.2020 | 12:23

L'expresident de la Generalitat Quim Torra ha instat aquest dijous el Govern del PSOE i Unides Podem a "demanar perdó" en nom de l'Estat per l'actuació policial contra la ciutadania durant el referèndum unilateral de l'1 de octubre de 2017.

Tres dies després de la seva inhabilitació, Torra ha intervingut en un acte de JxCat celebrat a Cornellà de Terri (Pla de l'Estany) per commemorar el tercer aniversari del referèndum unilateral.

Si bé el 2017 governava el PP, Torra ha considerat que "res ha canviat" amb l'executiu del PSOE i Unides Podem amb relació al procés i a la situació dels polítics presos i els que són a l'estranger.

Torra ha insistit que el Govern central podria tenir majoria al Congrés per impulsar una llei d'amnistia i també li ha reclamat que "demani perdó pel que va passar l'1 d'octubre".

"No tenim el Govern més progressistes de la història? Doncs el primer que ha de fer és demanar perdó", ha subratllat Torra, en un moment en el qual segueix en l'aire la taula de diàleg entre Govern central i Generalitat. Torra ha fet també una crida a "no abandonar, passi el que passi, l'esperit" del referèndum unilateral, ja que entén que el camí cap a la independència passa pel "14 abril -de 1931, la segona república-, 1 d'octubre -del 2017-, ruptura democràtica i desobediència civil".