La resolució té fermesa, per tant, serà executada immediatament pel TSJC.

El Suprem confirma una inhabilitació de Quim Torra que ja és efectiva

28.09.2020 | 13:19

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna d'any i mig d'inhabilitació al president de la Generalitat, Quim Torra, per no fer cas de l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) que l'obligava a retirar les pancartes de suport als presos del procés dels edificis públics en període electoral.

A la seva sentència, l'alt tribunal desestima per unanimitat el recurs de cassació de Torra contra la condemna del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un delicte de desobediència.

La resolució té fermesa, per tant, serà executada immediatament pel TSJC al marge que la seva defensa promogui un incident de nul·litat. En aquell moment, Torra haurà de deixar la presidència de la Generalitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat efectiva la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, des d'avui mateix, i ordena requerir "personalment" que s'abstingui d'exercir les funcions pròpies del seu càrrec. En una interlocutòria dictada a l'hora i mitja que el Suprem notifiqués la seva sentència, la sala civil i penal del TSJC ha declarat la fermesa de la condemna d'inhabilitació i ha emplaçat el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, a iniciar els tràmits per a la substitució interina de Torra.

L'acte disposa requerir "personalment" a Torra -en el seu despatx de la Generalitat- que s'abstingui d'"exercir o dur a terme actuacions pròpies dels llocs de treball i càrrecs públics per als quals ha estat inhabilitat, en particular del càrrec de President de la Generalitat ", i de la impossibilitat d'obtenir el mateix o altres durant el temps de condemna.