La Cerdanya, amb un alt risc de contagis per coronavirus.
La crisi del coronavirus

La Cerdanya posa en marxa les mesures anti-Covid durant 15 dies

24.09.2020 | 12:02

Les mesures restrictives d'aforaments, horaris i activitats durant 15 dies per contenir la propagació de la Covid han entrat en vigor avui a la comarca pirinenca de la Cerdanya, una de les que té més risc de rebrot a Catalunya.

Segons una resolució dels departaments de Salut i d'Interior que publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat, des d'avui està recomanat no sortir de casa en aquesta comarca si no és per anar a treballar, a l'escola, a comprar, a actes culturals o d'altres qüestions ineludibles.

"La situació epidemiològica als municipis de la comarca de la Cerdanya obliga a adoptar mesures especials de contenció de l'activitat laboral i social i en matèria de salut pública per frenar la transmissió del virus de la Covid-19 i protegir la salut de la població d'aquests àmbits territorials i també de la resta del territori de Catalunya", argumenta la resolució, signada pels consellers de Salut i Interior, Alba Vergés i Miquel Sàmper, respectivament.

"Es recomana que la població estigui al seu domicili i que es limiti la circulació per les vies d'ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats competents", estableix la resolució, que demana evitar qualsevol aglomeració.

Des d'avui i durant 15 dies, els aforaments als equipaments culturals, teatres, cinemes i sales de concert de la Cerdanya queden limitats al 70%, i al 50% la resta d'activitats lúdiques i recreatives i esportives així com els actes religiosos.

Tots els comerços de la Cerdanya hauran de restringir l'aforament a un màxim d'una persona per cada 2,5 metres quadrats, i al 50% del seu aforament permès en el cas de bars i restaurants, incloses les terrasses.

A més, l'horari de tancament d'aquests establiments queda obligat a la 01.00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00.00 hores.

Als establiments hotelers d'aquesta comarca pirinenca, que ha tingut una gran afluència de turistes aquest estiu, l'aforament dels espais comuns queda limitat al 50%.