Trobada entre responsables de l'Ajuntament d'Ullastrell, Mútua Terrassa i el Cat Salut de la comarca.
ullastrell

El consultori mèdic d'Ullastrell reobrirà portes a inicis d'octubre

18.09.2020 | 20:48

La reobertura del consultori mèdic d'Ullastrell es preveu fer a partir de primers d'octubre, segons va informar ahir l'Ajuntament en un comunicat, després de reunir-se dimecres amb les responsables d'Atenció Primària de Mútua de Terrassa i del Cat Salut del Vallès Occidental.

La reobertura es realitzarà amb condicions i dies puntuals i amb professionals específics, diu la nota municipal, de manera que el Cat Salut i Mútua comunicaran al govern local les especificitats de la reobertura en els dies vinents.

Des de l'equip de govern s'ha posat a disposició de Salut diversos espais per millorar l'assistència en la campanya de vacunacions de la grip i Mútua s'ha compromès a realitzar un document per aclarir tots els circuits d'atenció sanitària que disposa Ullastrell.

El Consistori ha valorat positivament aquest avenç a fi de recuperar la totalitat de l'assistència sanitària al municipi i ha agraït la tasca que s'està portant a terme des de l'àmbit de Salut en aquests darrers mesos.

A més de tractar la reobertura del consultori, a la trobada de dimecres també es va fer una revisió del sistema de detecció i actuació davant els possibles casos de la Covid-19 tant a l'Escola Serralavella com a la Llar d'Infants El Cucut i es van repassar algunes incidències entre el servei de Salut i alguns veïns, així com el tractament dels casos de la Covid-19 en el municipi.

Seguretat sanitària

Després de la reunió entre l'executiu local i les responsables mèdiques, es va realitzar una segona trobada amb representants polítics de l'oposició i de col·lectius locals. En aquest cas hi van assistir dos membres de JxC, així com els presidents de l'Associació de Famílies (AFA) de l'Escola Serralavella i de l'Associació de la Gent Gran.

El consultori es va tancar a l'agost a causa de la pandèmia perquè no podia garantir la seguretat sanitària dels pacients per la seva distribució: només té una sala d'espera, una de visites i una d'infermeria, un sol taulell, i una sola entrada.