Vall d'Hebron detecta una proteīna per evitar la metāstasi del cāncer de mama

Vall d'Hebron detecta una proteīna per evitar la metāstasi del cāncer de mama

09.09.2020 | 11:36

Un equip d'investigadors de la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) juntament amb el CIBER de Càncer (Ciberonc) ha identificat el paper de la proteïna integrina B3 en la metàstasi del càncer de mama, per la qual cosa podria ser "una diana terapèutica" per evitar la propagació de la malaltia a altres òrgans del cos.

L'estudi, publicat a Nature Communications i difós aquest dimecres, ha permès identificar el paper de la proteïna en la captació de vesícules per part de les cèl·lules, cosa que afavoreix la formació de tumors en altres òrgans.

Aquesta troballa és rellevant perquè el 90% de les morts produïdes per causa de càncer de mama ho són a causa de les metàstasis en altres òrgans, com el pulmó, i en la formació d'aquests tumors és clau la comunicació entre cèl·lules, en la que les vesícules tenen un paper preponderant.

El doctor Stefan Hummer, investigador del VHIR i del Ciberonc i un dels autors del treball, ha assenyalat que l'estudi és un dels primers "que descriu les vies que permeten que aquestes vesícules entrin a les cèl·lules per afavorir el creixement tumoral i el paper que la integrina B3 juga en aquest procés".