Puigdemont critica el paper "pervers" i "feble" d'ERC en el procés

Puigdemont critica el paper "pervers" i "feble" d'ERC en el procés

07.09.2020 | 11:54

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont critica el paper "tan pervers" d'ERC i els "dubtes" que genera el PDeCAT a l'hora de fer front a l'Estat, formacions de les quals creu que expressen "debilitat" en el procés i que, si segueix així, provocaran que "ens podrim a la presó i a l'exili".

Així ho detalla Puigdemont en el segon volum de les seves memòries, titulat "La lluita a l'exili", del qual l'emissora Rac1 ha avançat un extracte, unes reflexions que l'expresident de la Generalitat va escriure el 4 d'abril del 2018 després de 10 dies a la presó a Alemanya.

"Saber el paper tan i tan pervers d'ERC i els dubtes que està generant el PDeCAT em deixa preocupat. Amb aquesta actitud ens podrirem a la presó o a l'exili i matarem les oportunitats de construir un país nou i democràtic", afirma Puigdemont, que evidencia així les diferències amb Esquerra i el PDeCAT en un moment en què s'obre una dura pugna al món independentista davant les properes eleccions catalanes, pendents encara de convocar.

Sobre ERC i el PDeCAT, Puigdemont afegeix: "Com poden ser tan febles? Com poden renunciar a mantenir la posició? (...) Si retrocedim només perquè pensem que així la repressió sobre nosaltres serà menys dura, l'error és monumental, històric".

Puigdemont també revela una conversa a la presó amb l'eurodiputat eslovè Ivo Vajgl, a qui explica que el seu full de ruta passa per una taula de diàleg entre Espanya i Catalunya que compti amb un mediador.