Imatge facilitada per la Guàrdia Civil amb la droga requisada, d'una gran puresa.

Cau una banda que introduïa cocaïna a Europa a través del port de Barcelona

03.09.2020 | 10:30

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal que introduïa a Europa grans quantitats de cocaïna a través del port de Barcelona oculta entre maquinària industrial, operació en la qual han estat detingudes quatre persones i s'han intervingut 121 quilos d'aquesta droga.

Segons informa aquest dijous la Guàrdia Civil en un comunicat, la cocaïna requisada, d'una gran puresa, estava amagada en dobles fons de premses i maquinària industrial procedent de Colòmbia, i durant l'operació policial es va requerir la intervenció dels bombers de Barcelona per poder extreure-la.

Aquesta operació de la Guàrdia Civil, en coordinació amb l'Agència Tributària del País Basc, ha permès, a més, evitar que aquesta banda criminal establís un altre punt d'entrada de la droga a Bilbao amb destinació a Europa.

En l'operació policial portada a terme al port de Barcelona, anomenada ACLIS, han estat detingudes quatre persones de diferents nacionalitats -espanyola, equatoriana i colombiana-.

Fruit de la vigilància que realitzen la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària al port de Barcelona, es va detectar durant un control de mercaderies realitzat el passat mes de març l'existència d'una partida de màquines troqueladores que portava oculta al seu interior 121 quilos de cocaïna de gran puresa en uns contenidors procedents de Colòmbia.