Els fets van passar el dia 15 a les 15.30 hores quan el jove es banyava a platja d'Aro.
Successos

El jove mort el dia 15 a Platja d'Aro va patir una picada de peix aranya

20.08.2020 | 11:09

El menor de 16 anys que va morir dissabte passat, dia 15, a la platja gran de Platja d'Aro (Baix Empordà) va patir la picada d'un peix aranya mentre feia immersió lleugera, segons els primers resultats de l'autòpsia donada a conèixer pels seus pares.

Els pares de el jove, veí de Montagut i Oix, han assegurat que, segons aquestes dades, l'adolescent va patir un "xoc" anafilàctic després de la picada.

En un comunicat fet públic ahir dimecres, els pares atribueixen el que ha passat a la picada d'un peix aranya, Trachinus araneus, encara que aquest extrem encara no ha pogut ser confirmat pels agents de la Unitat de Policia Judicial de Guàrdia Civil que porten el cas perquè la família encara no els ha lliurat la càmera amb la qual el menor filmava el fons marí en el moment de la seva mort.

Els fets van passar cap a les 15:30 hores, quan els pares es van adonar que feia estona que no veien el seu fill, que estava practicant immersió lleugera, i van alertar els socorristes, que van activar els serveis d'emergència, però, finalment, van ser uns banyistes els que el van localitzar sobre les 16:15 hores.

El jove va ser traslladat a la sorra i els socorristes van intentar reanimar-lo, sense èxit.

Segons fonts pròximes al cas, la petita ferida d'entre 2 i 3 mil·límetres que presentava el menor a la tràquea, a prop de la nou, i unes marques a la cara feien sospitar, tant als investigadors com a la família, que no es tractava d'un ofegament a l'ús.

L'autòpsia ha estat a càrrec de l'Institut de Medicina Legal (IMLC) de Girona i s'està a l'espera dels resultats de les proves toxicològiques enviades a l'Institut Nacional de Toxicologia a Barcelona, tot i que, per ara, tot apunta a una mort per " xoc "anafilàctic per la reacció a una toxina.