Les forces de seguretat de Barcelona han realitzat 8.600 avisos per no dur la mascareta.
Barcelona

5.500 persones desallotjades i 200 denunciades per "botellón" en una setmana

19.08.2020 | 12:42

Unes 5.500 persones han estat desallotjades per fer "botellón" a Barcelona en l'última setmana, de les quals 200 han resultat sancionades, mentre que un centenar de ciutadans han rebut denúncies per no portar mascareta o per tenir-la mal col·locada.

El tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha donat a conèixer en una roda de premsa les dades de l'última setmana sobre l'actuació de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra perquè es compleixin les mesures sanitàries i de seguretat i la normativa vigent contra la pandèmia del coronavirus.

Tot i la prohibició de fer "botellón", en l'última setmana 5.500 persones han estat desallotjades per consumir alcohol de forma indeguda a l'espai públic, de les quals 200 han estat sancionades.

En aquest sentit, Batlle ha fet una crida a la "responsabilitat, al sentit comú i al civisme" dels ciutadans, després de lamentar que, "desgraciadament", Mossos i Guàrdia Urbana segueixen actuant cada dia contra els "botellons".

El "botellón" és un tema que "preocupa i alarma", ha admès el tinent d'alcaldia de Seguretat de la capital catalana.

A més, les forces de seguretat han realitzat 8.600 avisos en els últims set dies a persones que no duien la mascareta o no la duien ben posada, de les quals un centenar han estat sancionades per resistir-se a l'ús.