Alerta davant una segona onada de mortalitat per la Covid 19 als geriàtrics.
La crisi del coronavirus

Metges sense Fronteres denúncia "desemparament" en les residències per la Covid 19

18.08.2020 | 12:52

L'organització Metges sense Fronteres (MsF) denuncia en un informe "l'inacceptable desemparament" que van patir les residències de gent gran durant el pic de l'epidèmia a Espanya i alerta de la necessitat de prendre mesures urgents per evitar que la Covid 19 provoqui una altra vegada una alta mortaldat en els geriàtrics.

Un informe d'MsF, que durant el pic de l'epidèmia va auxiliar 500 geriàtrics espanyols, posa de manifest "greus problemes tant del model de gestió de residències com de coordinació entre administracions, el resultat és l'abandonament de les persones més vulnerables a la pandèmia i la desprotecció del personal que les cuida".

MsF recorda que, segons dades oficials, entre abril i juny van morir 27.359 persones grans en residències, que representen el 69% de les persones mortes per Covid-19 a tot Espanya.

Segons l'informe d'MsF, hi ha hagut un "inacceptable desemparament de la gent gran a les residències durant la Covid-19 a Espanya" i diu que "aquests centres van mostrar un dèficit estructural de recursos i de supervisió sanitària, i cap pla de contingència".