Flors i missatges de record en el homenatge a les víctimes.

Barcelona recorda en silenci els atemptats del 17A

17.08.2020 | 12:31

Barcelona ha recordat avui dilluns els atemptats gihadistes del 17A, en un sobri però emotiu acte celebrat a la Rambla amb les víctimes com a protagonistes, mentre autoritats i representants polítics han estat en un discret segon pla.

Una cinquantena de familiars de morts, ferits i testimonis presencials dels atemptats, dels quals avui es compleixen tres anys, han presidit la cerimònia, amb clavells blancs a la mà, sobre el mosaic de Pla de l'Os de Joan Miró, on el terrorista Younes Abouyaaqoub va abandonar la furgoneta després de l'atropellament massiu de les Rambles.

En una segona fila han estat les autoritats i representants polítics, encapçalats pel president de la Generalitat, Quim Torra; els presidents del Congrés i del Parlament, Meritxell Batet i Roger Torrent; el ministre de Sanitat, Salvador Illa; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Una jove estudiant del proper Liceu de Barcelona ha interpretat al violoncel "El Cant dels Ocells" mentre els concentrats guardaven el minut de silenci, en què algunes de les víctimes no han pogut reprimir les llàgrimes.