Salut farà cribratges massius a dos barris de Barcelona aquest cap de setmana

Salut farà cribratges massius a dos barris de Barcelona aquest cap de setmana

12.08.2020 | 10:48

El Departament de Salut de la Generalitat farà aquest cap de setmana cribratges massius mitjançant testos PCR a dos barris de Barcelona, amb l'objectiu principal de detectar positius asimptomàtics de la Covid-19.

Segons ha avançat TV3 i ha confirmat a EFE un portaveu de la conselleria, la capital catalana se sumarà així a d'altres localitats en les quals ja s'han efectuat aquests cribratges, com és el cas de Terrassa, Granollers, Sabadell, Ripollet, Torregrossa, Santa Coloma de Gramenet o Vilafranca de Penedès.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, es va mostrar ahir dimarts satisfet amb aquesta nova metodologia de treball, que respon a un "canvi d'estratègia" segons la qual el Departament és "proactiu" a l'hora de buscar infectats en comptes de ser "reactiu", actitud que es mantenia fins fa pocs dies.

La consellera de Salut, Alba Vergés, donarà més detalls sobre aquesta qüestió en una atenció als periodistes des de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), lloc on visitarà al costat de l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, els dispositius que s'han instal·lat a la ciutat per fer un cribatge massiu.