Palafrugell requisa les tovalloles deixades per guardar lloc a la platja

08.08.2020 | 15:22

La policia local i els agents cívics de Palafrugell (Baix Empordà) han començat a retirar les tovalloles que fa més de mitja hora que no estan ocupades a la platja i que s'utilitzen per guardar lloc, amb l'objectiu de controlar l'ocupació i garantir la rotació d'usuaris a les zones de bany.

El consistori va publicar ahir un ban que prohibeix deixar tovalloles i altres elements a la platja per reservar espai, alhora que advertia que tot aquest material, després de mitja hora sense la presència del propietari, seria intervingut i custodiat per al seu posterior retorn.

L'objectiu d'aquesta mesura és garantir i limitar l'ús privat de l'espai públic i assegurar una rotació efectiva perquè el major nombre de gent possible pugui gaudir de les platges de la localitat, especialment ara que amb la pandèmia de coronavirus s'ha limitat l'aforament.

L'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, ha explicat en declaracions a TV3 que la pràctica de deixar tovalloles a la sorra per guardar lloc és habitual des de fa temps, sobretot a Tamariu i Llafranc, però que han detectat que "ha anat a més".

Per això, agents cívics i policia local vigilen des d'aquest cap de setmana que totes les tovalloles estirades a la platja tinguin propietari, i si detecten que hi ha material sense supervisió durant més de mitja hora se l'emporten i el guarden perquè els seus amos puguin recuperar-lo.

La normativa s'aplica a tots els nuclis de costa de Palafrugell, com són Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu.

Uns panells ubicats a totes les platges informen de la novetat als banyistes, que actualment poden consultar el nivell d'ocupació de tots aquests espais en temps real a través d'una aplicació.