El president de la Generalitat, Quim Torra.

Torra repta el Govern central a negociar el referèndum i amnistia a la taula de diàleg

06.08.2020 | 10:40

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reptat aquest dijous el Govern de Pedro Sánchez a tornar a convocar la taula de diàleg per parlar de "condicions i data del referèndum d'autodeterminació" i d'una "amnistia" per a "presos polítics i exiliats".

Així ha reaccionat Torra a les paraules de la ministra portaveu, María Jesús Montero, que en una entrevista amb Efe ha assegurat que el Govern central té "disponibilitat absoluta" perquè la taula de diàleg amb Catalunya se celebri a l'agost, però s'ha preguntat si Torra vol que es reuneixi abans de les eleccions catalanes.

"Hem tingut disponibilitat absoluta al mes de juliol, que era la primera temptativa, i tenim disponibilitat al mes d'agost", ha dit la portaveu del Govern central, que ha instat Torra a aclarir què vol fer perquè "no pot mantenir gaire temps aquesta situació de sí però no".

Torra ha replicat a Montero a través de Twitter: "Em temo que està equivocada. Nosaltres sempre estem disposats a reunir-nos en una taula de negociació on hi hagi un ordre del dia que inclogui: condicions i data del referèndum d'autodeterminació de Catalunya i amnistia de presos polítics i retorn d'exiliats".