El Govern central formalitza l'ampliació de permisos a les nuclears de Vandellòs i Almaraz

El Govern central formalitza l'ampliació de permisos a les nuclears de Vandellòs i Almaraz

06.08.2020 | 10:55

Ministeri per a la Transició Ecològica ha formalitzat l'ampliació dels permisos d'explotació de les centrals nuclears de Vandellòs II, a Tarragona, i Almaraz I i II, a Càceres, que en el cas de la planta extremenya serà l'últim abans del seu tancament. El BOE ha publicat aquest dijous les ordres ministerials corresponents a aquestes ampliacions, que ja van ser avançades al juliol i que s'emmarquen en el programa de tancament ordenat de les centrals nuclears en l'horitzó 2027-2035 que preveu el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima 2021-2030.

L'ordre corresponent a la central nuclear d'Almaraz amplia el permís d'explotació del grup I fins l'1 de novembre de 2027 i el del grup II fins el 31 d'octubre de 2028, que seran les dates per al cessament definitiu de la seva activitat. Un any abans, els propietaris hauran de garantir les condicions de seguretat fins a la concessió de l'autorització de desmantellament.

Pel que fa a la central de Vandellòs II, el seu permís d'explotació s'amplia a deu anys a comptar des del 27 de juliol de 2020, encara que podrà sol·licitar una nova renovació, ja que el seu tancament està previst per al 2035.