Quim Torra i Josep Maria Argimon, en la seva compareixença.
La crisi del coronavirus

Torra demana un "esforç col·lectiu i solidari" per evitar més restriccions

27.07.2020 | 13:09

El president català, Quim Torra, ha reclamat un "esforç col·lectiu i solidari" en els propers 10 dies davant la situació "crítica" de la pandèmia per evitar així més restriccions, que adoptarà sense que li "tremoli la mà" si cal, i ha demanat "extremar les mesures de prevenció", també als que es desplacin per vacances.

Torra ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa juntament amb el director de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya.
El president de la Generalitat ha remarcat que "a massa parts" de Catalunya ja s'està "en l'avantsala de la situació prèvia de març", quan es va viure el pitjor moment de la pandèmia.

"Estem davant els 10 dies més importants de l'estiu", ja que seran claus per saber si "amb la solidaritat, la col·laboració i un nou esforç col·lectiu de tots som capaços de començar a redirigir aquesta crítica situació", perquè si no s'aconsegueix caldrà "retrocedir", ha advertit.

"Tot dependrà del que fem els propers deu dies", ha remarcat Torra, que ha demanat així a tota la ciutadania "extremar les mesures de prevenció".

Davant d'aquesta situació "crítica" i de "bandera vermella", el president català ha garantit que prendrà "les decisions que siguin necessàries" sense que li "tremoli el pols", ja que no té "un altre compromís de vetllar per la salut dels ciutadans", ha remarcat.