Les conselleres de Presidència, Meritxell Budó, i de Salut, Alba Vergés.
La crisi del coronavirus

El Govern aconsella no sortir de casa a 4 milions de persones Barcelona i Lleida

17.07.2020 | 14:06

El Govern ha recomanat a uns 4 milions de persones de Barcelona i la seva àrea metropolitana i de les comarques lleidatanes de Segrià i la Noguera que no surtin de casa, excepte per anar a treballar i fer les compres imprescindibles, en haver-se triplicat els casos de Covid-19 en aquestes zones en l'última setmana.

Les conselleres de Presidència, Meritxell Budó, i de Salut, Alba Vergés, i el d'Interior, Miquel Buch, han anunciat avui divendres en roda de premsa aquesta mesura, que s'ha pres en el marc del Procicat i que pretén restringir moviments i vida social a gairebé la meitat dels catalans.

En concret, les mesures proposades afecten uns 4 milions de persones als municipis de la primera corona metropolitana de Barcelona: la capital catalana, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Badalona.

A Lleida, on ja era vigent el tancament del perímetre en set municipis del Segrià, la recomanació per a restringir la mobilitat i les trobades socials s'amplia a una trentena de localitats, incloent també tota la comarca de la Noguera i la resta del Segrià.

La recomanació general és que només se surti de casa l'imprescindible en els propers quinze dies, fins i tot ja aquest proper cap de setmana, per "evitar mesures més estrictes que no les vol ningú" en un futur pròxim, ha indicat la consellera.

En el cas de l'hostaleria i la restauració, es permet oferir el servei a l'interior dels establiments al 50% de la capacitat, i en les terrasses amb espai de dos metres de distància, tot i que la preferència és fer menjar per emportar.