Cau una xarxa que estafava a Internet oferint mascaretes i tests de Covid

Cau una xarxa que estafava a Internet oferint mascaretes i tests de Covid

09.07.2020 | 11:36

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han detingut vuit persones a Barcelona en una operació conjunta que ha permès desarticular una xarxa que oferia per internet mascaretes i tests de la Covid-19 a baix preu i que ha estafat uns 175 mil euros a 84 clients.

Segons han informat avui els dos cossos, la xarxa comptava amb la infraestructura i els coneixements necessaris per crear pàgines web de gran qualitat amb les que obtenien un posicionament preferent en els cercadors d'internet, el que facilitava l'engany als potencials clients.

Els vuit detinguts, tots ells de nacionalitat espanyola, van aconseguir estafar un total de 84 víctimes oferint un descompte de fins al 60% en productes per prevenir el contagi del coronavirus, però també patinets elèctrics i generadors, per la qual cosa se'ls acusa dels delictes de pertinença a organització criminal i estafa.

La investigació va començar en detectar nombroses denúncies per tot Espanya d'estafes en la venda de diversos productes en coneguts portals d'internet, davant del que es va crear un equip conjunt d'investigació entre agents del grup de delinqüència patrimoni-econòmica de la Unitat Orgànica de la Guàrdia Civil de Barcelona i de el grup II de delictes tecnològics de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Policia Nacional.

La xarxa utilitzava una potent infraestructura i s'aprofitava dels coneixements informàtics dels seus integrants per crear pàgines web d'alta qualitat per atraure les víctimes i des de les que facilitaven el pagament dels productes que oferien, a través de targetes bancàries o transferències.

Un cop realitzat l'ingrés per part de les víctimes, el producte no arribava al seu destinatari en un alt percentatge dels casos.

Quan els compradors reclamaven el seu producte, la xarxa al·legava problemes d'emmagatzematge, logística o d'incompliment de terminis per part de proveïdors i administratius, per prolongar el període de reclamació.

Segons la Policia i la Guàrdia Civil, únicament quan la xarxa tenia coneixement que s'havia presentat algun tipus de denúncia contactaven amb les víctimes per tornar-los els diners abonats.