Els centres residencials de gent gran amb més de 60 places i algun tipus d'intervenció pública comptaran a partir d'ara amb un servei d'infermeria durant les 24 hores del dia.
La crisi del coronavirus

Els geriàtrics sumaran 1.800 treballadors i 450 sanitaris des de la primària

06.07.2020 | 13:54

Els geriàtrics catalans incorporaran 1.800 professionals després que el Govern hagi incrementat la ràtio de treballadors per ancià resident, així com a 450 sanitaris que prestaran servei a les residències des del sistema de salut.

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, han explicat aquest dilluns en roda de premsa les mesures a implementar en les residències geriàtriques de Catalunya per afrontar eventuals rebrots de l'epidèmia de la Covid-19.

Els centres residencials de gent gran amb més de 60 places i algun tipus d'intervenció pública comptaran a partir d'ara amb un servei d'infermeria durant les 24 hores del dia, per al que s'incorporaran 370 infermeres.

D'altra banda, les residències d'avis hauran d'emmagatzemar a les seves instal·lacions equips de protecció individual per fer front a la Covid-19 durant quatre setmanes i, en cas que es detecti un sol positiu, s'han de fer proves PCR a tots els residents i professionals