L'Audiència imputa per terrorisme 4 independentistes més vinculats als CDR

L'Audiència imputa per terrorisme 4 independentistes més vinculats als CDR

23.06.2020 | 10:58

L'Audiència Nacional ha citat a declarar en qualitat d'investigats quatre activistes independentistes més, entre ells una tinent d'alcalde de la CUP de Sentmenat, per la seva presumpta relació amb el grup de CDR que va ser detingut el setembre passat acusat de terrorisme.

En roda de premsa, el col·lectiu Alerta Solidària, que defensa els CDR, ha anunciat la imputació d'aquests quatre activistes, que han estat citats a declarar el pròxim 30 de juny al costat de dos joves que ja van ser detinguts per la Guàrdia Civil en l'operació del passat 28 de setembre però que van quedar en llibertat sense comparèixer davant del jutge.

Als nous investigats, que se sumen als altres 7 que van estar en presó preventiva per aquest cas, el jutge els vincula amb els Equips de Resposta Tàctica, una cèl·lula dels CDR que l'Audiència Nacional creu que preparava actes de sabotatge amb explosius per les protestes contra la sentència del procés.

Entre els investigats hi ha Queralt Casoliva, segona tinent d'alcalde de Festes, Participació Ciutadana, Patrimoni, Turisme i Benestar Animal de l'Ajuntament de Sentmenat (Vallès Occidental) per la formació CUP-Amunt.

Diversos dels nous imputats ja eren objecte de seguiments per part de la Guàrdia Civil, arran de les converses telefòniques intervingudes als detinguts, i posteriorment se'ls va relacionar amb l'organització de les protestes del passat mes d'octubre contra la sentència, entre elles l'ocupació de l'aeroport del Prat de Llobregat o el bloqueig de la frontera francesa, impulsades des de la plataforma Tsunami Democràtic.