Seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
Vallès

El Consell Comarcal assessora més de 1.100 persones en la crisi

19.06.2020 | 19:25

Des de l'inici de l'estat d'alarma fins al maig s'ha intensificat i reforçat la prestació de serveis d'orientació i assessorament a persones que en aquest context de crisi han sofert canvis en la seva situació laboral. Moltes de les persones vinculades a les borses de treball dels serveis d'Ocupació s'han vist afectades i actualment es troben en situació d'ERTO o atur sobrevingut i amb necessitat de reorientar la trajectòria professional. Alguns dels sectors més afectats han estat el comerç i l'hostaleria.

Els ajuntaments que tenen conveni amb el Consell Comarcal per prestar serveis itinerants de Promoció Econòmica i Ocupació han flexibilitzat la forma de prestar els serveis oferint una atenció a distància que ha permès donar resposta a les necessitats del moment. Des de l'inici de la pandèmia, s'han realitzat 2.152 atencions a 1.102 persones residents als municipis de Badia del Vallès, Matadepera, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Ullastrell i Viladecavalls.

Durant aquests 3 mesos i mig s'han gestionat 29 ofertes de feina que han generat oportunitat d'ocupació. Un total de 305 persones s'han incorporat de nou al mercat laboral amb una nova oportunitat de feina. Es destaca el sector sòcio-sanitari, especialment les residències de tercera edat amb perfils sanitaris i de neteja, l'alimentació i el control d'accessos.

A finals de l'any 2019 es van aprovar les pròrrogues dels convenis de col·laboració entre el Consell Comarcal i els ajuntaments de Badia del Vallès, Matadepera, Sant Llorenç Savall, Ullastrell i Viladecavalls per al desenvolupament de la cartera de serveis territorials itinerants durant l'any 2020. Enguany s'hi suma Rellinars.