Dos detinguts per robar cable de coure a l'AP-7 al seu pas pel Vallès

Dos detinguts per robar cable de coure a l'AP-7 al seu pas pel Vallès

18.06.2020 | 10:39

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres de cable de coure que actuaven en diferents trams de l'autopista AP-7. Els homes, de nacionalitat espanyola, estan acusats de quatre delictes de furts de cable de coure en el tram de l'AP-7 al seu pas per Castellbisbal (Vallès Occidental), dos delictes de danys i tres delictes contra la seguretat del trànsit.

Els fets investigats van comportar que es deixés sense subministrament elèctric equipaments des d'on es regula de manera telemàtica la velocitat màxima permesa a la via, segons informen els Mossos d'Esquadra. En algunes ocasions també es va deixar sense subministrament les càmeres del Servei Català de Trànsit (SCT) connectades amb el centre de control, que s'utilitzen per monitoritzar el trànsit en temps real.

La investigació va començar el passat mes de febrer, quan es va detectar la sostracció de cable de coure en el pòrtic situat a l'autopista B-23 / AP-7, al terme municipal de Castellbisbal. Aquests robatoris han suposat per a les gestores de les vies ràpides reparacions valorades en més de 27.000 euros.

L'últim fet investigat va tenir lloc el passat 18 de maig, en ple estat d'alarma, quan els dos detinguts van robar 200 metres de cable de coure a l'AP-7 a Montmeló (Vallès Oriental). Divendres passat, els Mossos van detenir els presumptes autors dels robatoris, amb nombrosos antecedents per fets similars, que van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.