Flors i altres objectes d'ofrena a la porta de l'habitatge on va tenir lloc l'accident el divendres a la tarda.
Viladecavalls

La deflagració en una casa a Sant Miquel es cobra una segona víctima mortal

16.06.2020 | 20:46

Va ser una deflagració durant una maniobra de mescla de pintura en una casa de Viladecavalls. Va ser un accident domèstic fatal que s'ha cobrat dues vides amb poques hores de diferència. El dilluns va morir la segona víctima. El dissabte, hores després de la deflagració, havia mort la primera.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació, unes diligències habituals en aquesta mena de casos, però fonts policials ja van apuntar ahir que la hipòtesi més probable és la del mer accident. Les mateixes fonts van assegurar que la deflagració i l'incendi ulterior no es van desencadenar en una espècie de taller il·legal, sinó en una casa.

Els serveis d'emergències van rebre l'alerta a les 7.30 de la tarda del divendres. A les primeres informacions es parlava d'una explosió i un incendi en una finca del passatge de Faura, a la urbanització de Sant Miquel de Guanteres, en el terme municipal de Viladecavalls.

El passatge, una via sense sortida situada en la part baixa de Sant Miquel de Guanteres, es va omplir de dotacions d'emergències. Van arribar cinc unitats de Bombers de la Generalitat i quatre ambulàncies del SEM, a més d'un helicòpter medicalitzat. Agents dels Mossos d'Esquadra es van encarregar de les diligències. Es van presentar agents de la policia local de Viladecavalls. Va arribar també l'alcaldessa de la població, Cesca Berenguer.

Els bombers van assegurar la zona amb l'explosímetre i van ajudar a assistir a les víctimes. Eren dos els ferits, molt greus, atrapats per la sacsejada de flames i calor. Els bombers van extingir el foc i van ventilar l'espai, encara amb vapor acumulat.

situació crítica

Els dos ferits eren l'amo de la casa i un amic que l'ajudava a pintar, segons la policia. Després dels primers auxilis in situ, tots dos van ser traslladats a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Estaven en situació crítica. Un dels afectats, de 51 anys, va morir a les poques hores, a mitjanit del dissabte. L'altre, de 45, va morir el dilluns, a primera hora del matí. Ja s'han oficiat les cerimònies per tots dos.

psicòlegs

La família era molt coneguda en la zona, com va ratificar ahir Berenguer. L'alcaldessa es manté en contacte amb la família i li ha ofert un servei de psicòlegs per si necessiten recórrer a ells després del tremend impacte emocional.

La flamerada sobtada es va originar en una habitació, una mena de safareig, quan una de les víctimes barrejava pintura amb una batedora especial per efectuar aquesta maniobra de mescla.

Agents de la policia científica investiguen què va passar en la combustió, si hi havia dissolvents, com una espurna va convertir aquella dependència en un infern. El dilluns, els afins dels difunts van convertir l'entrada de l'habitatge en un altar improvisat ple de flors i objectes de record i homenatge.