Educació prioritzarà els menors de 14 anys per normalitzar-ne l'escolarització
La crisi del coronavirus

Educació prioritzarà els menors de 14 anys per normalitzar-ne l'escolarització

12.06.2020 | 11:13

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que en el pròxim curs "els alumnes que han de tenir una escolarització més normal són els menors de 14 anys", de manera que "es garanteix la presencialitat a infantil i primària", "sense mascaretes" i "amb distància de seguretat a l'aula". Aquests són alguns dels criteris que prevaldran per a la tornada a classe, que "serà el proper 14 setembre a Catalunya de forma presencial prioritàriament per a tots els alumnes", ha afirmat aquest divendres el conseller en una entrevista a l'emissora RAC1.

Segons Bargalló, no es modificaran les ràtios i es faran grups que "aviat podrem saber si seran de més de 15 alumnes" per "seguir les mesures de seguretat i sanitàries". Per mantenir la distància de seguretat i garantir les mesures de sanitàries, el conseller ha recordat que s'ha posat en marxa una comissió mixta tècnica entre les conselleries d'Educació i Salut. Al final l'aquest mes de juny, "tindrem la informació pel que fa a agrupacions i distància, que passarem a les escoles" i, a principis de juliol, "haurem ultimat les normes o instruccions que regiran per al començament del curs", ha afirmat Bargalló.

En una utilització "el més normal possible de la instal·lació" i alhora garantint la seguretat, "les sortides al pati es faran per torns", ha avançat el conseller. De la mateixa manera, les entrades i sortides dels nens "seran per torns pautats", amb l'objecte "d'evitar concentracions a la porta amb 150 pares i 300 nens", en un disseny que dependrà de les instal·lacions de cada centre educatiu.

Sobre la contractació de més professors, Bargalló ha reiterat que "estem en la fase de veure quants espais útils tenim a cada escola i d'acabar tancant amb Salut el tema de les ocupacions". "D'aquí sortirà el nombre exacte de mestres i de la resta de personal com Personal d'Administració i Serveis, monitors o cuidadors que necessitem", la contractació dels quals "es farà a partir de l'1 de setembre", segons Bargalló.