Aquests tests seràn especialment dels col·lectius sanitaris, persones diagnosticades positives sense confirmació de PCR i professionals essencials no sanitaris.
La crisi del coronavirus

El Govern farà un milió de tests serològics per saber la immunitat a Catalunya

18.05.2020 | 13:30

El Govern ha anunciat avui dilluns que farà un milió de tests serològics per conèixer la immunitat de la població catalana davant la Covid-19, especialment dels col·lectius sanitaris, persones diagnosticades positives sense confirmació de PCR i professionals essencials no sanitaris.

També es faran estudis d'altres poblacions sentinella i d'àmbits territorials, en diverses onades de test, "que permetin complementar les dades sobre la penetració de la Covid-19, així com de la seva evolució", ha informat avui en un comunicat el departament de Salut de la Generalitat.

Un subgrup de població essencial serà el personal sanitari, que farà el Servei Català de la Salut (CatSalut) i que permetrà determinar el percentatge del personal sanitari que ha superat la infecció per coronavirus als hospitals, centres sociosanitaris i residències d'ancians.

S'estudiarà l'evolució de l'estat immunitari del personal sanitari durant dotze mesos i es determinarà la utilitat de tres tipus diferents de proves mitjançant plataformes automatitzades per dur a terme aquesta avaluació.