L'informe detalla que hi ha hagut una falta de previsió en el sistema de residències de gent gran i persones amb discapacitat, per prevenir els contagis.
La crisi del coronavirus

El Consell Assessor de Salut veu una falta de previsió en la protecció de la gent gran

07.05.2020 | 13:01

El Consell Assessor de Salut de la Generalitat ha considerat en el seu primer informe que hi ha hagut una falta de previsió en l'afectació que el coronavirus podria tenir en el sistema de residències de gent gran i persones amb discapacitat, per prevenir els contagis.

Aquesta és una de les diverses deficiències en la gestió de la crisi sanitària que detecta el consell, presidit per Manel Balcells, que també cita la manca de disponibilitat de les proves per diagnosticar la malaltia i dels equips de protecció individual (EPI).

En aquest informe es parla també de l'acompanyament a les persones malaltes de la Covid-19, especialment en la fase de final de la vida, i que es va iniciar al principi de la crisi amb l'aïllament total de les persones malaltes, fins i tot en el procés final de la seva vida, una situació que es titlla de gairebé "inhumanitat", tot i que reconeix que s'ha anat corregint amb els dies.

"Moltes famílies han perdut els seus familiars sense poder-los veure en les últimes setmanes o dies de vida, sense poder-se acomiadar i patint un duel gens fàcil", s'argumenta.