La caravana on vivia el presumpte assassí de persones sense sostre.

Detingut a Sant Cugat l'assessí dels sense sostre

29.04.2020 | 11:31

ls Mossos d'Esquadra van detenir en la matinada d'ahir a Les Planes a un home com a sospitós d'haver assassinat en les últimes setmanes diverses persones sense sostre que vivien als carrers de Barcelona. En un missatge al seu compte de Twitter, la policia catalana va anunciar la detenció d'un home "per la seva presumpta relació amb la sèrie de morts violentes durant les últimes setmanes de persones que viuen al carrer a Barcelona".

Dilluns a la nit es va produir l'últim d'aquests crims en un carrer del districte de l'Eixample, lloc on l'assassí havia actuat també anteriorment. Aquesta última víctima és també un altre indigent, que hauria mort a l'ésser colpejat al cap amb un objecte contundent. Només unes hores després, a la 1.25 hores, el presumpte assassí va ser detingut.

Es tracta d'un individu de 35 anys, de nacionalitat brasilera, que residia en una caravana aparcada a Les Planes i de qui no es descarta que tingués "alguna dificultat mental". Així ho va explicar ahir l'intendent dels Mossos d'Esquadra Joan Carles de la Granja, cap de l'àrea d'Investigació Criminal, que va comparèixer en una roda de premsa telemàtica al costat del conseller d'Interior, Miquel Buch.

Amb el cas en secret de sumari, els Mossos atribueixen al detingut almenys els tres últims crims dels quals han estat víctimes persones sense llar a Barcelona -l'últim la nit de dilluns-, encara que no descarten que pogués estar relacionat amb el que primer que es va produir en aquesta etapa de confinament, el passat 18 de març.

Un testimoni

L'intendent dels Mossos va agrair la col·laboració ciutadana, ja que va estar la trucada d'un testimoni dilluns a la nit la que va alertar que hi havia una persona que agredia un sense sostre, cosa que va permetre que el dispositiu que havia establert la policia catalana per intentar evitar que reincidís es desplegués per arrestar-lo.

A preguntes dels periodistes, sobre per què el detingut atacava persones sense llar, l'intendent va detallar que els investigadors van poder parlar amb ell i que, malgrat que va contestar algunes preguntes, van comprovar que té un discurs "de vegades una mica incoherent", pel que no descarten que pugui tenir "alguna dificultat mental".

L'arrestat atacava víctimes vulnerables sense que poguessin defensar-se i emprant una violència "desmesurada i gratuïta", va explicar la policia catalana.

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, va felicitar els Mossos per haver pogut detenir el sospitós per aquesta sèrie d'assassinats de persones vulnerables sense llar.

"No hi ha cap delicte que es pugui justificar, però aquest és un assassinat punyent, un cas que ha tocat especialment els Mossos, perquè afecta un dels col·lectius més vulnerables, per la qual cosa s'han implicat a fons i han fet molts esforços per resoldre aquesta investigació", va destacar Buch.

Després del primer crim d'un sensesostre durant el confinament a Barcelona el 18 de març passat -pel qual va ser detinguda una persona que va quedar en llibertat sense càrrecs-, es van encadenar en 36 hores -del 16 al 18 d'abril- dos assassinats més a persones que dormien al carrer al barri de l'Eixample, davant del que els Mossos van obrir una investigació prioritària en la qual anaven a "contrarellotge" perquè "estava en joc vides humanes", segons De la Granja.

E