Anul·lada la festa major de Matadepera
Matadepera

Anul·lada la festa major de Matadepera

21.04.2020 | 04:00

L'Ajuntament de Matadepera ha anul·lat la festa major, que havia de tenir lloc, com és tradicional, el darrer cap de setmana del mes d'agost. La regidora de Festes, Carme Querol, va afirmar en declaracions a matadepera.cat que "ha estat una decisió molt meditada", i va afegir que "encara que d'entrada es podria pensar que amb més de quatre mesos de marge tot acabarà tornant a la normalitat, el cert és que hi ha encara massa incerteses perquè puguem organitzar unes festes que comporten una gran planificació logística, molta gent i molt de temps".

Querol també va destacar que "tant de bo que d'aquí a finals d'agost tot hagi ja passat, però el desgast emocional que ha suposat, amb pèrdua d'éssers estimats i molt de dolor, serà encara massa recent perquè estiguem de celebracions".

Bona part dels diners que estaven pressupostats per a la festa major aniran destinats a partides relacionades amb Benestar Social per combatre la pandèmia.

Guerra civil

Ens hem de remuntar als anys de la Guerra Civil per trobar antecedents històrics de l'anul·lació de la festa major. A l'Arxiu Municipal no es registra cap festa major els anys de la guerra i només el 1939, mesos després de la seva finalització, en consta la recuperació tot i que no hi ha cap programa de les festes fins al 1944.