La consellera de Salut, Alba Vergés, ha presentat aquesta eina que oferirà una primera intervenció per a aquells casos que es considerin lleu.
La crisi del coronavirus

Salut habilita una aplicació web per gestionar la salut emocional

13.04.2020 | 19:23

El Departament de Salut ha habilitat l'aplicació web "gestioemocional.cat", una eina per fer un seguiment i tractar la salut emocional dels ciutadans i que permetrà posar-los en contacte amb psicòlegs i, fins i tot, derivar-los als centres d'atenció primària o al 061.

En roda de premsa avui, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que l'actual crisi sanitària pot provocar diferents estats d'ànim i que els ciutadans sentin "por, angoixa, tristesa i molta preocupació", cosa que és "normal i habitual "en una situació com l'actual.

A través de l'aplicació s'oferirà una primera intervenció per a aquells casos que es considerin lleus i els que requereixin més continuïtat seran derivats als serveis especialitzats.

Si bé és una eina enfocada a atendre la salut emocional del conjunt de la població, es prioritzaran aquelles persones que han patit una pèrdua d'una persona propera per la Covid-19, a aquells que tenen algun familiar a l'UCI o positiu a casa, als grups de risc, a aquells casos positius que estan rebent tractament a casa i a les persones que pateixen trastorns de tipus psiquiàtric que comencen a aflorar.